Opvang & Openingstijden

Opvang aanbod:

- Dagbesteding
- Buitenschoolse opvang
- Tijdelijk verblijf
- Crisis opvang- Logeeropvang > in de weekenden, door de week en in de school vakanties

Er zijn 9 logeerplekken.

Tijdens de logeeropvang zijn er altijd 2 begeleiders in de avond aanwezig. 1 begeleider heeft de slaapdienst en wanneer alles rustig is / iedereen in bed ligt is de 2e begeleider vrij.

In de weekenden en de vakanties zijn de logeerplekken bestemd voor de schoolgaande kinderen.

Buiten de weekenden en de vakanties, kunnen de logeerplekken ook gebruikt worden voor jongeren / volwassenen die door de week opvang nodig hebben.


Werkwijze:
De opvang wordt in kleine groepen aangeboden.
Er werkt 1 gediplomeerde medewerker per 3 a 4 zorgvragers, daarnaast kan deze medewerker ondersteund worden door een stagiaire die een zorgopleiding volgt. Zo is er voldoende aandacht voor elke zorgvrager en kunnen de activiteiten in kleine groepjes en gesplitst worden aangeboden. Zo kunnen de dieren bijvoorbeeld verzorgd door een groepje van 4 personen , terwijl 6 anderen gaan wandelen.

Op deze manier is men niet verplicht om de hele dag , met de hele groep hetzelfde te gaan doen.

Hierdoor is er veel persoonlijk contact met de cliƫnt en weten wij wat belangrijk is voor de aanwezige groep. Hier spelen wij op in en wordt er per dag een planning gemaakt , aangepast op de groep die op dat moment aanwezig is.
Het programma maken wij duidelijk door de planning op ons pictobord te hangen in de kantine. Het activiteitenprogramma wordt per dagdeel opgehangen zodat het overzichtelijk blijft. Zo is er een ochtend programma wat in de ochtend doorgenomen wordt met de aanwezige groep. En na het middag eten wordt het middag programma opgehangen en doorgenomen.

Openingstijden:

Alle dagen, 24 uur per dag biedt ik de opvang aan.